Футбольний Франківськ

Все про футбол на Прикарпатті!

Василь МАЛИК: “Завдання у нас максимальні в усіх турнірах”

Вже цього тижня команда зіграє півфінал Кубка ААФУ

Головний тренер «Благо-Юності» Василь Малик поділився враженнями від зимових підготовчих зборів.

– Поділіться, будь ласка, «футбольною кухнею» зсередини. Як команда розпочала збори і як вони проходили?
– Підготовка «Благо-Юності» до другого кола обласного чемпіонату розпочалась 1 лютого й була розбита на 3 етапи. На 1 етапі команда працювала над об’ємом (загальна витривалість і сила) та загальнокомандними діями. На 2 етапі більше уваги ми приділяли швидкісній витривалості й тактично-технічним діям (моделювання та організація гри). Паралельно також працювали над селекцією та проводили контрольні ігри.

Що стосується селекції, то у нас було чітке завдання на підсилення та перспективу. Під час тренувань та контрольних ігор ми переглянули 22 нових футболістів, перемовини ж вели ще з більшою кількістю.

На основі контрольних матчів до команди доєднались 10 нових гравців: Герич, Оленич, Гнатів, Грицак, Репета, Матушевський та інші, котрі будуть представлені вболівальникам згодом.

Основною ціллю проведення контрольних ігор було визначитись із принципами ведення гри та їх вдосконаленням, а також аналізом дій гравців та команди в цілому. Зрозуміло, що й про позитивний результат велась постійна розмова, хоч з цим не завжди все виходило.

– Чи задоволені ви зборами й комплектацією команди для продовження боротьби в чемпіонаті та кубках?
– Завжди є невеликий сумнів щодо правильності тих чи інших рішень. Проте в цілому наша команда готова: склад збалансований, гра поставлена і тільки продовження сезону розставить все по місцях.

– Які завдання та цілі наразі стоять перед командою?
– Завдання у нас максимальні в усіх турнірах! Навіть на Кубок Підгірʼя, з чим, на жаль, ми не впорались і тепер доведеться реабілітуватися.

– Що б ви хотіли побажати вболівальникам “Благо-Юності”?
– Вболівальникам бажаю вірити в нашу команду, її силу та перемоги! А ще, продовжуйте вірити в одну велику перемогу на всіх! Слава Україні!

Пресслужба ФК “Благо-Юність”