Футбольний Франківськ

Все про футбол на Прикарпатті!

Олег Когут працюватиме на матчі “Прикарпаття” – “Полтава”

Комітет арбітрів УАФ призначив офіційних осіб

Комітет арбітрів Української асоціації футболу призначив офіційних осіб на матчі 5-го туру групи “Чемпіонська” чемпіонату країни у Першій лізі. Зокрема, поєдинок “Прикарпаття-ЗСУ” – “Полтава”, який відбудеться найближчої п’ятниці, 19 квітня, на стадіоні “Рух” в полі судитиме арбітр Олег Когут.

Відзначимо, що ігри Першої ліги 34-річний арбітр з Тернополя почав обслуговувати з осені 2020-го року. Раніше цей рефері з 2013 року (з перервами) працював на матчах Другої ліги ПФЛ. У матчах за участі “Прикарпаття” тернопільський рефері працюватиме увосьме.

У сезоні 2020/21 Когут обслуговував дві домашні гри івано-франківців, які зазнали мінімальної поразки від “ВПК-Агро” (0:1) та зіграли внічию з “Поліссям” (1:1). Через рік він зафіксував виїзну нічию прикарпатців з “Кременем” (1:1), а минулого сезону відсудив ще два гостьові поєдинки: у Житомирі з місцевим “Поліссям” (0:2, група А) та в Умані зі “Скоруком” (0:0, група “Вибування”). На початку цього сезону тернополянин провів два матчі на стадіоні “Рух”: 1-го туру групи “А” з хмельницьким “Поділлям” (1:1) і кубкову гру 2-го попереднього етапу з “Карпатами” (2:1).

У матчі за участі “Полтави” Олег Когут працюватиме втретє. Минулого сезону він обслуговував виїзний матч 4-го туру з “Діназом” (2:2, група “Вибування”), а восени 2023-го зафіксував домашню перемогу над “Гірником-Спорт” (4:1, група Б). У поточному сезоні тернопільський рефері отримував призначення на 12 поєдинків: десять ігор Першої ліги і два матчі попередніх раундів Кубку України.

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 5 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – СК «Полтава» (Полтава)
19 квітня 2024 року. Івано-Франківськ, стадіон “Рух” – 12:00

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль)
Асистенти арбітра – Володимир Бамбурак (Чернівці), Віктор Аврамчук (Київська обл.)
Четвертий арбітр – Мирослав Липко (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу УАФ – Ромео Буковецький (Закарпатська обл.)