Футбольний Франківськ

Все про футбол на Прикарпатті!

Наші профі. УПЛ: Адамюк проявив хист бомбардира (+ ВІДЕО)

Огляд УПЛ у розрізі виступів наших футболістів

Прем’єр-ліга. 25 тур
“Чорноморець” (Одеса) – “Кривбас” (Кривий Ріг) – 1:2
Євген Данилюк (Ч) не потрапив до заявки на матч. Артур Микитишин (К) увійшов у гру на 46-ій хвилині. Роман Дебелко (К) залишився на лаві для запасних.

“Кривбас” продовжує гонитву за медалями – на вихідних під натиском криворізького клубу не встояв “Чорноморець” Романа Григорука (2:1). Лише один з трьох наших земляків взяв участь у матчі – Артур Микитишин увійшов у гру по перерві. “Кривбас” наразі перебуває на третій сходинці УПЛ, здобувши 51 залковий бал. Натомість “Чорноморець” втратив одну позицію і зараз йде на дев’ятому рядку таблиці.

“Верес” (Рівне) – СК “Дніпро-1” (Дніпро) – 1:1
Володимир Адамюк (Д-1)
 відіграв весь матч і на 33-ій хвилині відзначився голом.

“Дніпро-1” втретє поспіль розписав мирову – цього разу дніпряни не змогли зламати опір рівненського “Вереса” (1:1). Єдиний забитий м’яч в активі захисника Володимира Адамюка. “Дніпро-1” після 25-го туру перебуває на четвертій позиції і відпустив “Кривбас”, що йде третім, вже на шість очок.

Відеоогляд матчу (гол Адамюка з 3:32):

ФК “Минай” – “Рух” (Львів) – 1:1
Владислав Семотюк (М) вийшов у стартовому складі і був замінений на 77-ій хвилині. Назарій Воробчак (М) увійшов у гру на 82-ій хвилині.

“Минай” й надалі дивує футбольну громаду, адже команда із Закарпаття в звітному турі зуміла відібрати очки у претендента на єврокубки львівського “Руху” – нічия 1:1. У складі господарів Владислав Семотюк вийшов з перших хвлиин, тоді як Назарій Воробчак нарешті залікував складне пошкодження і з’явився на полі під завісу гри. Додамо, що поява Воробчака стала першою для півзахисника за останній рік (!) – востаннє гравець виходив на поле 14-го квітня 2023 року. Минайці попри доволі непогані результати навесні ніяк не можуть вибратись із дна таблиці, хоча відставання від “рятівного” чотирнадцятого місця, володар якого гратиме у плей-аут, складає всього чотири очки.

“Металіст 1925” (Харків) – “Оболонь” (Київ) – 1:1
Вадим Червак (М1925) 
увійшов у гру на 68-ій хвилині. Владислав Приймак (О) відіграв весь матч.

У битві аутсайдерів УПЛ зафіксована нічия – “Металіст 1925” та “Оболонь” не виявили сильнішого (1:1). У господарів Вадим Червак з’явився по ходу другої половини, тоді як Владислав Приймак відіграв всі 90 хвилин. В обох колективів попереду боротьба за “виживання” – харків’яни після 25 туру йдуть на п’ятнадцятому місці, тоді як “пивовари” розташувались двома позиціями вище.

Чемпіонат U-19. 25 тур
“Верес” U-19 (Рівне) – СК “Дніпро-1” U-19 (Дніпро) – 1:1
Павло Багрій (В) відіграв весь матч і на 40-ій хвилині отримав попередження.

Юніори “Вереса” та “Дніпра-1” також розписали аналогічну мирову як і основні команди – 1:1. У господарів захисник Павло Багрій зіграв повний матч і “напрацював” на попередження. “Верес” за підсумками туру ділить дев’яту-одинадцяту позиції разом з однолітками із “Ворскли” та “Зорі”.

“Динамо” U-19 Київ – “Полісся” U-19 (Житомир) – 0:0
Владислав Калин (Д) залишився на лаві для запасних. Богдан Редушко (Д) не потрапив до заявки на матч.

У матчі лідерів чемпіонату U-19 обійшлось без голів – “Динамо” та “Полісся” так і не зуміли підбрати ключі до воріт один одного. Владислав Калин та Богдан Редушко на полі у складі “динамівців” не з’являлись. Попри нічию кияни продовжують лідирувати у турнірі, випереджаючи “Шахтар” на п’ять пунктів.

ФК “Минай” U-19 “Рух” U-19 (Львів) – 2:1
Віталій Рожко (М) вийшов у стартовому складі і був замінений на 76-ій хвилині. Денис Шайда (Р) увійшов у гру на 58-ій хвилині і на 80-ій хвилині отримав попередження.

Несподіванкою завершився матч у Львові, де юніори “Миная” обіграли львівьский “Рух” – 2:1. У минайців Віталій Рожко вийшов з перших хвилин, тоді як Денис Шайда в гостей з’явився на полі в середині другого тайму. “Минай” завдяки домашній звитязі піднявся з передостаннього місця в таблиці і зараз йде тринадцятим, тоді як “Рух” перебуває на восьмому рядку.