Футбольний Франківськ

Все про футбол на Прикарпатті!

Микола МИКИТЮК: “У нас досить багато гравців, які можуть грати в чемпіонаті Іспанії”

"Легіонер" збірної України про чемпіонат Іспанії

Гравець збірної України з футзалу Микола Микитюк розповів про іспанську футзальну Прімеру, де він виступає у складі клубу «Кордова».

– Ви гравець іспанської Кордови. Але ще у минулому сезоні грали в українському чемпіонаті. Наскільки сильно відрізняється іспанський чемпіонат від нашого? І в чому їх головна відмінність?
– В першу чергу – конкурентоспроможність, тому що в Іспанії всі 16 команд на дуже високому рівні, адже в кожній команді зібрані гравці з усього світу. На мою думку, і як показує практика, чемпіонат Іспанії — найсильніший зараз у світі, це показують ігри клубних команд Іспанії, так само і збірних – [вони] завжди займають високі місця. Тому я вважаю, що за рахунок гравців і того, що в Іспанії розвивають цей вид спорту – він є найкращим чемпіонатом світу.

– В чому різниця у ментальності українського та іспанського футзаліста?
– Ментально – вони більш розкуті, скажімо так. Вони можуть перед грою бути веселими, вміють перемикатися з позитиву… Гра почалась — у них все серйозно, жорстко, дисципліновано. От, напевне, така відмінність. Більше ризикують на майданчику, створюють, не бояться ризикувати в обіграш, один в один, віддати передачу. У них це вчать з самого дитинства, їм так дозволяють, тому, що в «Кордові» є школа, і я дивлюсь — у нас буває тренування, а вони після нас. Ми залишаємося ще, допрацьовуємо якісь моменти, і тренери дозволяють, наголошують на тому, як ризикувати, йти в обіграш, передавати, і ніхто тобі за це ані слова не скаже.

– Прямо зараз – Ви єдиний представник України в найсильнішому чемпіонаті Іспанії. Можливо, Вас хтось розпитував про інших українських футзалістів в плані майбутнього трансфера? Можливо, хтось цікавився кимось?
– Так, зараз вже більше слідкують, розпитують, тому що їм цікаво. Звичайно, я вважаю, у нас досить багато гравців, які можуть грати в чемпіонаті Іспанії. Я більш ніж впевнений, протягом років буде більше представників України, які гратимуть у чемпіонаті Іспанії.