Футбольний Франківськ

Все про футбол на Прикарпатті!

Наші профі. Закордон: клуб Ігоря Худоб’яка понизився у класі

Невтішні новини з Кіпру, в Угорщині та Молдові триває боротьба за нагороди - про це і не тільки в огляді "Наші профі. Закордон".

Чемпіонат Угорщини. 28 тур
ФК “Дебрецен”
 – ФК “Кечкемет” – 1:0
Олександр Романчук (Д) увійшов у гру на 85-ій хвилині.

Олександр Романчук вперше за останній місяць взяв участь у грі “Дебрецена”. У переможному матчі “локі” з ФК “Кечкемет” (1:0) прикарпатський захисник вийшов наприкінці зустрічі. “Дебрецен” перебуває на п’ятому місці чемпіонату Угорщини і продовжує боротьбу за медалі сезону.

Жінки. Чемпіонат Туреччини. 27 тур
“АЛГ Спор” (Газіантеп) – “Фатіх Карагюмрюк” (Стамбул) – 2:0
Христина Перевізник (ФК) не потрапила до заявки на матч.

Турецький “Фатіх Карагюмрюк” без участі нападниці Христини Перевізник в матчі за шість очок поступився “АЛГ Спору” – 0:2. За підсумками 27 туру “Фатіх” посідає сьому позицію чемпіонату Туреччини, маючи у своєму активі 45 залікових пунктів.

Жінки. Чемпіонат Молдови. 14 тур
“Нороц” (Німорень) – ФК “Кишинів” – 0:8
Діана Миньо (К) вийшла у стартовому складі і була замінена на 46-ій хвилині. Богдана Миньо (К) увійшла у гру на 46-ій хвилині.

Жіночий ФК “Кишинів” продовжує боротьбу за медалі Чемпіонату Молдови. На вихідних команда сестер Діани та Богдани Миньо розгромила “Нороц” – 8:0. Обидві прикарпатські футболістки відіграли по тайму у складі переможниць. “Кишинів” за підсумками 14 туру піднявся на другу позицію таблиці, відірвавшись від “Реал Сукчеса”, що йде третім, вже на три залікові пункти.

Чемпіонат Кіпру. Дивізіон 2, група 2. 12 тур
“Дігеніс Акрітас” (Морфоу) – ФК “Ксілотімбу 2006” – 2:1
Ігор Худоб’як (К2006) не потрапив до заявки на матч.

ФК “Ксілотімбу 2006” на вихідних оформив виліт до третього дивізіону Чемпіонату Кіпру. Програвши в 12-му турі Дивізіону 2 “Дігенісу Акрітасу” (1:2), команда Ігоря Худоб’яка вже не зможе піднятись з зони вильоту і наступного сезону понизиться у класі. “Худік” участі у програному матчі не брав.

Чемпіонат Литви. Дивізіон 1. 6 тур
“БФА” (Вільнюс) – “Невежіс” (Кедайняй) – 2:1
Арсен Слободян (Н) увійшов у гру на 46-ій хвилині. Назарій Гаврилюк (Н) залишився на лаві для запасних.

Другої поразки в сезоні литовського Дивізіону 1 зазнав “Невежіс”, який в гостях програв “БФА” з Вільнюсу – 1:2. З двох прикарпатських футболістів участь у матчі взяв лише Арсен Слободян, який увійшов у гру по перерві. Поразка відкинула клуб з Кедайняю на п’яту позицію турнірної таблиці.

Чемпіонат Польщі. І ліга. 27 тур
“Ресовія” (Жешув) – “Сталь” (Жешув) 0:2
Арсен Гросу (С) увішов у гру на 73-ій хвилині.

“Сталь” святкувала свою п’яту перемогу в першій польській лізі – у дербі “сталевари” здолали земляків з “Ресовії” (2:0). Півзахисник Арсен Гросу з’явився на полі в середині другого тайму. “Сталь” й надалі посідає одинадцяту сходинку таблиці, здобувши 35 очок.

Жінки. Чемпіонат Франції. Дивізіон 2. 27 тур
“Евіан” (Тонон-ле-Бен) – ФК “Олімпік Марсель” 2:3
Катерина Боклач (ОМ) відіграла весь матч і на 43-ій хвилині отримала попередження.

Голкіперка Катерина Боклач традиційно провела всі 90 хвилин у переможній грі “Марселя” проти “Евіана” (2:3) і “напрацювала” на попередження. “Олімпік” за підсумками 27 туру закріпився на третій сходинці і зберігає шанси на підвищення у класі, адже відставання від “Нанта”, що йде другим, складає всього два пункти.

Жінки. Чемпіонат Польщі. І ліга. 16 тур
“Гідротрак” (Радом)
– “Лєх” (Познань) – 0:2
Марина Погрібняк (Г) не потрапила до заявки на матч.

Три матчі поспіль не може перемогти “Гідротрак” Марини Погрібняк. У 16-му турі І ліги Польщі радомчанки без участі вихованки ДЮСШ №3 вдома програли “Лєху” з Познані – 0:2. Попри поразку “Гідротрак” зберіг за собою восьму позицію таблиці.

Чемпіонат Угорщини. ІІІ дивізіон, група “Північно-східна”. 24 тур
ФК “Гатван” – ФК “Дебрецен ІІ” – 0:3
Ернест Романчук (Д) залишився на лаві для запасних.

Дублери “Дебрецена” продовжують боротьбу за медалі Північно-східної групи ІІІ дивізіону. На вихідних “локі” в гостях обіграли ФК “Гатван” – 3:0. Прикарпатський захисник Ернест Романчук за грою спостерігав з лави для запасних. “Дебрецен” посідає четвертий рядок таблиці, скоротивши відставання від “Еволюшина”, що йде третім, до трьох пунктів.